fbpx

Kommunikasjonen kan være vanskelig

 I de siste ukene har jeg sett på ungdomsserien «Rådebank» som går på NRK1 på lørdagskveldene. Jeg kjenner at den serien berører meg. Den tar for seg ungdomskulturen og rånerne i Bø i Telemark. Men også mental/psykisk helse som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg legger merke til kommunikasjonen som skjer, eller ikke skjer. Det at noen sliter, men har vanskelig for å uttrykke det. Sier ikke noe, holder det for seg selv. Ting som ikke snakkes om. Det er så mye som ikke blir sagt. Ikke så uvanlig kanskje for vi har lett for å si: «Det går fint» Jeg tror ungdom i dag har det vanskeligere enn da jeg selv vokste opp på 70 tallet. 

Noen er flinkere enn andre på å kommunisere. Det er mange ungdom (og voksne) som har utfordringer med å uttrykke seg. Og med det mener jeg å snakke om sine egne tanker og følelser. De holder det tilbake og inni seg. Kommunikasjonen ut er vanskelig. Resultatet kan være at det blir blokkeringer og ubalanse i halschakraet.

Kommunikasjonen og halschakraet

Halschakratet er et av 7 energisenter som sitter i kroppen. Dette energisenteret sitter midt i halsen og handler om kommunikasjonen. Det kan være at vi sier mye/lite, latter, gråt. Innestengte tanker og følelser, noe som skulle vært sagt/uttrykt. Det handler om vår ekte sannhet. Vårt uttrykk og stemme. Dette energisenteret hører til svelget, halsen, ører, nese, munn og tenner. Det er knyttet til skjoldbrusk – og biskjoldbruskkjertelen. 

Kommunikasjonen og halschakraet

Jeg har ved noen anledninger hatt unge klienter som har hatt problemer med å uttrykke seg, også ovenfor meg. Kommunikasjonen sitter litt langt inne. Men gjennom tillit åpner de seg nok til at vi får en løsning på utfordringen. 

Gamle mønstre

Jeg har selv hatt blokkeringer i halschakraet. Gjennom min reise i selvutvikling har jeg forstått at jeg har holdt meg selv nede. Undertrykt meg selv, mine tanker og følelser. Lurte lenge på om jeg var stum som barn, eller hvor alt dette kom ifra. Jeg fant ut at jeg opp igjennom livet i forskjellige sammenheng har blitt hysjet på. Jeg ble antageligvis mer tilbakeholden og stille. Forsto fort at jeg ikke skulle uttrykke meg med mitt. Kommunikasjonen med andre ble vanskelig.

Så blir det en sannhet og det lagres som et mønster. Gamle mønstre vi har med oss fra barndom og oppvekst. Mønstre som fortsetter opp igjennom livet til vi blir de bevisst og kan gjøre endringer. Finne vår egen sannhet og lære oss å uttrykke oss på nytt. Jeg holdt meg tilbake. Tilbake fra å uttrykke det jeg tenkte og følte. Jeg gikk på gamle mønstre.

Når kommunikasjonen blir dårlig blir det ubalanse

Når vi holder igjen for å uttrykke oss som den vi er eller meninger vi har. Når vi holder oss tilbake og lar de andre går foran undertrykker vi oss selv. Det kan føre til engstelse og sosial angst, sjenerthet, depresjon. Det er en bakenforliggende årsak til det meste. 

Det er så mye som kommer til overflaten når vi først har begynt på en oppvåkning. Litt etter litt kommer det nye ting som skal «ryddes» opp i. Det er slik vi blir mer og mer kjent med oss selv og kommer høyere opp på bevissthetsstigen. Gjennom å bli kjent med oss selv skaper vi også mer balanse i alle energisenterne i kroppen. Det skaper en friskere kropp.

Ubalanse i halschakraet er mange ganger det som går igjen hos mine klienter. Det er så mye som ikke har blitt uttrykt. De har bitt tenna sammen og gått videre, svelget kameler, sier ja når de mener nei og er ikke helt tro mot seg selv og den di ønsker å være. 

Slik kan du balansere halschakraet:

  • Det er alltid lurt å snakke om sine tanker og følelser. Sette ord på. Løsne opp i blokkeringene Snakke om det du føler og som opptar tankene dine. Det er viktig å bli kjent med seg selv og finne sin egen sannhet og hva som er viktig for deg og ikke alle andre der ute. 
  • Du kan begynne å kle deg mer i blått, blått skjerf rundt halsen. 
  • Du kan gjøre øvelser som går på halschakraet. Sitt i en behagelig stilling og begynn å bevege hodet i sirkler. Bøy hodet ned, til siden, bak, til siden og foran. I en bevegelse, rolig.
  • Selv har jeg en blå krystall hengende rundt halsen og har hatt den der de siste 6, 7 årene. 
  • Start gjerne med skriveøvelser for å kommunisere det ut på papiret. 

Håper du finner dette nyttig.

Jeg er her om du trenger å åpne opp, sette ord på tanker og følelser og finne din egen sannhet. Du kommer i kontakt med meg her

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *