fbpx

Klarhet i grumset

Jeg står og maler på et nytt hvitt lerret. Prøver meg frem med nye farger. Jordfarger i forskjellige toner pluss blått, hvitt og sort. Som kan blandes til mange forskjellige nyanser…….. Denne gangen tar det litt lenger tid før jeg finner en vei igjennom maleriet, at det faktisk former seg noe på lerretet foran meg. (jeg maler intuitivt) Etterhvert får jeg klarhet i hvorfor.

Det er ikke mine favorittfarger jeg har startet opp med denne gangen, men tenkte å utfordre meg selv litt med å teste ut litt andre farger. Prøve meg frem litt. Jobbe med en annen fargepalett enn den jeg er vandt til. Men det er noe som skurrer for meg.

Klarhet kommer når vi rydder i grumset

Gjennom meditasjonen jeg har samme dag kommer det til meg. Jeg sitter med lukkede øyne. For mine innvendige øyne ser jeg grå betongvegger rundt meg. Så ble det malt om. Kritthvite vegger viste seg fram og på veggene hang det malerier i klare vakre farger.

Da forsto jeg. Jeg elsker de klare rene fargene. Det er den fargepaletten jeg trives best å male med. Det er det som er meg. Det fikk meg til å tenke………

Tankene vandret tilbake i tid da jeg valgte å male om hele hjemmet vårt i kritthvitt. Tak, vegger, dører. Alt ble kritthvitt. Den klare rene fargen fikk sinnet mitt til å endre energi. Huset fikk inn en helt ny energi. Det ble klarhet i grumset

En slutt og en ny begynnelse

Jeg hadde møtt veggen noen måneder før. Nå satt jeg på skolebenken igjen for å lære meg feng shui. Trengte nye impulser for veien videre. Jeg forsto etterhvert at huset jeg bodde i trengte en fornyelse. Huset var preget av jordenergi. Det var fullt i skuffer og skap. Det preget meg og oss, vi hadde bare ikke forstått det. Hvordan omgivelsene påvirker oss.

Med jordenergi mener jeg det som var populært for noen år tilbake hvor alt gikk i beige toner. Vegger og tak, møbler, det meste rundt oss var i jordtoner. Når jorda blir kompakt og tett og tørr gror det ikke så mye ut av den. For å løse opp i en tettpakket jord, (energien i huset) trenger vi metall redskap. Metall redskapet i dette tilfellet er Kritthvitt maling (metalisk maling) Jeg malte om hele huset innvendig i denne kritthvite fargen og huset løftet seg. Det var en merkbar endring. Mitt mentale jeg trengte å få klarnet opp. Jeg trengte ny energi for å komme meg videre. Finne tilbake til meg selv. Få klarhet i veien videre.

I denne prosessen ryddet vi også gjennom hele huset. Rom for rom. Skuffer og skap. Fjernet alt vi ikke lenger hadde bruk for. Og det var mye som vi hadde tatt vare på opp igjennom livet. Vi fjernet også endel møbler slik at energien kunne flyte mer fritt. Det ble lyst, lett og luftig. Den «skitne» (les syk jord) energien ble borte. Og jeg kunne ta fatt på en lysere lettere tilværelse. Dette var første skrittet jeg tok for å komme meg videre etter møte med veggen.

hvitt ble en ny klarhet

Før jeg møtte veggen jobbet jeg med å designe og produsere strikkeplagg i alle regnbuens farger. Jeg elsket å jobbe med fargene. Men da jeg datt i kjelleren forsvant kreativiteten og alle fargene ble borte for mitt indre. Det var mørkt og trist, lenge.

Så de hvite veggene ble for meg møte med en ny klarhet. Det var som å fjerne litt av grumset rundt meg….. og det er nok denne følelsen jeg får tilbake når jeg jobber med en fargepalett som for meg virker litt grumsete og jordfarger.

Nå når jeg endelig har fått tilbake gleden over å skape med farger igjen. Er det de klare rene fargene jeg liker best å jobbe med. 

Få klarhet i grumset

Det er det samme vi jobber med i vårt indre. Når vi jobber med det du vil bort ifra til det livet du ønsker deg. Slik du ønsker å ha det. Da må vi først jobbe med grumset. Få det opp til overflaten. Forstå hva alt dette handler om. Rydde i rommene inni deg. Hente frem gullet og de vakre fargene som du ønsker å farge livet med. Klarheten som kommer når du får mer innsikt i deg selv. Finne din fargepalett og det som er riktig for deg. 

Når du får innsikt i deg selv får du større klarhet

Feng shui er et eget stort felt og handler om hvordan vi kan få det bedre gjennom våre omgivelser. Huset vårt og hvordan vi har det rundt oss. Du kan lese mer om feng shui her. Ønsker du generelle feng shui tips for boligen din kan du se dette video intervjuet her.

skriver bok

I boken jeg skriver forteller jeg litt om feng shui, hva jeg gjordet i huset mitt og hvordan jeg ryddet utvendig i huset og innvendig i meg selv for å komme meg opp fra mørket igjen. Jeg tar deg med på min reise og hvordan jeg ryddet innvendig i tanker og følelser.

Det er en sammenheng med hvordan vi har det rundt oss og i oss selv. Mange av mine kunder begynner gjerne å rydde rundt seg. Av og til trenger vi å rydde opp i livet for å få større klarhet. Både innvendig og utvendig. 

Har du spørsmål til feng shui og rydding eller ønsker å rydde litt i tanker og følelser og finne inn til mer klarhet og innsikt er du velkommen til å ta kontakt med meg her

Anett-Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *