Feng shui

Feng shui betyr “vind og vann” – og er en gammel kinesisk metode for å skape god helse, harmoni og velstand i hjemmet ditt og på arbeidsplassen. Min feng shui retning er Chue style feng shui med en mester fra Hong Kong, Grand master Chan og er den autentiske klassiske feng shui med lang historie tilbake i tid.

God feng shui

God feng shui i ett hus handler mindre om moter og trender, og mer om grunnleggende form og energi. Hvert hus er unikt og det går derfor ikke å beskrive på en enkel måte hvordan du skal gjøre om ditt hus på feng shui vis.

Feng shui konsulenten er som en doktor som tar pulsen på huset for å bedømme dens tilstand. Når man bedømmer et hus feng shui messig handler 80% om hvordan det ser ut på utsiden. Hvordan landskapet ser ut både på og utenfor din egen tomt.

Energien følger formen og mennesken følger energien. Energien påvirkes altså av formen i vårt miljø, hvordan det ser ut rundt der vi bor. Dette påvirker energien i området og derigjennom også menneskene.

For at et hus skal ha god feng shui er det viktig at chi lett kan ta seg inn i huset. En av de viktigste tingene vi ser på er hvordan energien kommer inn til din bolig. Den skal komme inn, sirkulere, og så ut igjen. Andre viktige ting er formskolen, yin og yang, de fem elementene og fargenes betydning. Vårt viktigste instrument er Lo pan kompasset.

De fem himmelske dyrene i feng shui

De fem himmelske dyrene

De fem himmelske dyrene

De fem himmelske dyrene er ett sentralt begrep i feng shui, og de forteller sannheter om formmessig god feng shui.

Skilpadden er preget av et sterk, støttende skall, som gir den beskyttelse mot sine fiender. Den formidler en følelse av støtte og trygghet. Menneskets største behov for støtte og trygghet er på baksiden, derav begrepet ryggrad. I feng shui, representerer skilpadde det som er bak oss. Når du vurderer plassering av senger og skrivebord, er det ideelt å ha en solid vegg bak. Den solide veggen representerer vår skilpadde. I det ytre miljø, vurderer vi skilpadde av huset ved å se på baksiden av huset. Ideelt sett ønsker vi å se høyere bakke/skråning, høye trær eller bygninger på baksiden.

Dragen til venstre representerer mannlige energi og kvaliteter knyttet til den venstre hjernehalvdel – logikk, materialisme, organisering, økonomi etc.

Tigeren til høyre representerer kvinnelig energi. – kvaliteter som intuisjon, fantasi og kreativitet. Den høyre side representerer også vår evne til å ta grep – take action.

slangen i midten sørger for god helse og god energi/chi

Fugl phonix
Bildet av phoenix er av en rød fugl som flyr opp og videre inn i himmelen. Det er representert ved åpen plass foran oss. Når vi har plass foran oss hvor vi sitter, hjelper det vår evne til visjon og gjør oss i stand til å se fremover i avstand og tid. Det hjelper oss  med langsiktig planlegging. Det representerer vår fremtid.

Dette prinsippet benyttes på landområder, byer, eiendommer, hus, leiligheter, rom, skrivebord, nettsider, visittkort etc.

En balansert bolig – ekstra viktig for høysensitive

For høysensitive er det ekstra viktig å skape god feng shui rundt seg. Vi blir sterkere påvirket av våre omgivelser og hvordan vi har det rundt oss. Vår bolig er derfor ekstra viktig å balansere på en best mulig måte. Både utvendig og innvendig. Som du kanskje forstår av tegningen over med de fem himmelske dyrene og formskolen så er det svært viktig hvordan boligen din er plassert i terrenget.

Har den beskyttelse bak seg som skilpadden? Har den balanse mellom tiger og drage? Dette gjør noe med menneskene som bor i huset. Kanskje er tiger siden svakere enn den bør være og dette igjen kan påvirke deg som høysensitiv kvinne. Kanskje har du mistet kreativiteten, føler deg svakere enn før, vanskeligere med å ta action osv. Da kan det hjelpe å styrke tiger siden på huset.

Er dragesiden dårlig kan det gå utover mannen i huset, kanskje økonomien trenger å styrkes osv. Som du forstår, mye kan leses av på huset du bor i og det er dette som påvirker livene våre.

Mange høysensitive sliter med å finne roen i hverdagen. Derfor er det svært viktig å Skape ro og balanse, struktur og orden i hjemmet ditt slik at det blir et godt sted å være hvor du kan lade batteriene.

Skape endring i oss selv

For å skape endring i oss selv og hvordan vi har det. hjelper det ofte å  begynne med det ytre rom, huset ditt. skape balanse, orden og struktur det vil gi deg bedre flyt og en lettere hverdag.

Vi omgir oss med veldig mye ting og tang. Det stjeler vår energi. Alt for mange ting, og det er tingene som eier deg. Hvordan har du det hjemme hos deg, har du mye ting og tang, overfylte skuffer og skap? Kanskje du trenger å starte med en rydde prosess.

Feng shui handler om å ta «akupunktur» på hus og arbeidsplasser for å skape god helse, bedre flyt, harmoni og velstand.

Les mer om hvordan en Feng hui konsultasjon foregår her

Ønsker du en balansert bolig tilpasset deg som høysensitiv, kan du kontakte meg her 

Priser finner du her

Gleder meg til å jobbe med deg 

Chue style feng shui konsulent

Anett-Kristin Andersen
Chue style feng shui konsulent

FØLG ANETT-KRISTIN
PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM ELLER SNAP; ANETT-KRISTIN.NO

ANETT-KRISTIN.NO – ET BEDRE LIV 
NLP COACHING – HEALING OG BERØRINGSTERAPI  –  FENG SHUI
STRØMMEN

12 tanker om “Feng shui

 1. Tilbaketråkk: Sliter du med å finne ro i hverdagen? - HjerteromsgallerietHjerteromsgalleriet

 2. Tilbaketråkk: Gi næring til det du ønsker skal vokse - HjerteromsgallerietHjerteromsgalleriet

 3. Tilbaketråkk: feng shui og akupunktur så spennende å se hvordan det henger sammen - HjerteromsgallerietHjerteromsgalleriet

 4. Tilbaketråkk: Hvordan kommer chi til boligen din? Feng shui for god balanse - HjerteromsgallerietHjerteromsgalleriet

 5. Tilbaketråkk: feng shui hva er egentlig det? - april tilbud til deg - HjerteromsgallerietHjerteromsgalleriet

 6. Tilbaketråkk: Nye inntrykk gjorde meg søvnløs - HjerteromsgallerietHjerteromsgalleriet

 7. Tilbaketråkk: Å møte "veggen" - Anett-kristin.noAnett-kristin.no

 8. Tilbaketråkk: Klassisk feng shui hva er egentlig det? - Anett-kristin.noAnett-kristin.no

 9. Tilbaketråkk: Nye inntrykk gjorde meg søvnløs - Anett-kristin.noAnett-kristin.no

 10. Tilbaketråkk: Tips til hjemmekontor - feng shui for god balanse - Anett-kristin.noAnett-kristin.no

 11. Tilbaketråkk: Vi er alle produkter av barndom og oppvekst - Anett-kristin.noAnett-kristin.no

 12. Tilbaketråkk: Høysensitiv kvinne? - feng shui for god balanse - Anett-kristin.noAnett-kristin.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Follow Me

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.