Et personlighetstrekk – høysensitiv

Hva vil det si å være høysensitiv? sensitiv, særlig sensitiv? kjært barn mange navn. Det er flere og fler som kjenner på og lurer på om de har et personlighetstrekk som høysensitiv. Ettersom det blir snakket mer og mer om og det blir satt fokus på dette er det mange som etterhvert kjenner seg igjen i trekkene på det å være høysensitiv. Jeg tror jeg er det, men hvordan kan jeg vite det? spørsmålet kommer til stadig opp. Det er bare du selv som vet, så kjenner du deg igjen i trekkene er du mest sannsynlig høysensitiv du også.

Høysensitive mennesker er mer sensitive og vare´ på lukt, lys, stemninger og lyder.  De oppfatter lett stemninger i ett rom, om det er konflikter under overflaten og hvordan andre mennesker egentlig har det. De er oppmerksomme på ting og situasjoner. De legger merke til alt som skjer rundt dem, og blir derfor ofte overstimulert.

Hva vil det si å være høysensitiv?

«Det å være høysensitiv vil si det samme som å være mer sensitiv, følsom, var og mottagelig for ulike typer inntrykk. Nervesystemet er mer fintfølende og mottakelig for sanseinntrykk, stemninger og stimuli enn hos de fleste andre mennesker, og disse inntrykkene bearbeides dypere. Å være høysensitiv er et medfødt personlighetstrekk og det er like utbredt blant begge kjønn, og blant alle folkegrupper/kulturer.»

Et personlighetstrekk

At høysensitivitet er et personlighetstrekk, er ikke en ny oppdagelse, men betegnelsen er ny. På grunn av at mennesker med dette personlighetstrekket foretrekker å observere før de går inn i en gitt situasjon, blir de ofte betegnet som sjenerte. Høysensitivitet er derfor tidligere blitt forvekslet eller forklart som sjenanse. Sjenerthet er tillært, ikke medfødt og ikke alle høysensitive kan beskrives som sjenerte. Faktisk er ca 30% av alle høysensitive utadvendte.

Er du høysensitiv føler du deg kanskje litt annerledes enn andre. Hvorfor reagerer jeg på den og den måten?  Hvorfor tar jeg så mye innover meg, hvorfor reagerer jeg så sterkt på ting følelsesmessig. Hvorfor tar jeg så lett til tårene? Hvorfor blir jeg så fort overveldet? Kjenner du deg igjen?
Ikke alle vet at de er høysensitive og går derfor rundt og føler seg annerledes enn andre og ofte kan selvfølelsen ha fått seg en knekk.

Lær deg selv å kjenne

Det viktigste for deg som har et personlighetstrekk som høysensitiv er å lære deg selv å kjenne. Dine sterke å svake sider og forstå deg selv og din sensitivitet. Slik får du indre styrke og trygghet på å være akkurat deg slik at du selv kan skape balanse i din hverdag slik at du lever lettere med dette karaktertrekket. Høysensitive har større behov for alene tid og faste rutiner som gir balanse og trygghet som er svært viktig.

Ønsker du deg mine tips for hvordan du kan få mer balanse i hverdagen som høysensitiv finner du dem her.

Gjennom en coaching prosess blir du kjent med deg selv og får innsikt og en større forståelse av deg selv og får med deg verktøy til å takle verden der ute på en bedre måte.

Ta  kontakt med meg her for bestilling av time, eller om du har spørsmål

Mvh Anett-Kristin
Din helse og velvære coach

Et personlighetstrekk

FØLG ANETT-KRISTIN
PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM ELLER SNAP; ANETT-KRISTIN.NO

ANETT-KRISTIN.NO – ET BEDRE LIV 
NLP COACHING – HEALING OG BERØRINGSTERAPI  –  FENG SHUI
STRØMMEN